'Neres deelde een beuk uit aan mij en ik gaf er een terug. Toen was de toon gezet'

'Neres deelde een beuk uit aan mij en ik gaf er een terug. Toen was de toon gezet'

20-12-2017 07:44
17

Cristián Cuevas mag woensdagavond namens FC Twente proberen om David Neres het leven zuur te maken. De Chileense linksback van de Tukkers stond tijdens de recente Eredivisie-ontmoeting met Ajax ook al tegenover Neres en dat leverde pittige duels op.

"Hij gaf mij in de eerste helft een beuk en ik gaf er meteen een terug. Toen was de toon gezet", vertelt Cuevas in gesprek met TC/Tubantia over de Zuid-Amerikaanse clash. "Hij probeerde me de hele avond uit de tent te lokken. Ik heb hem in het Portugees allerlei dingen toegeroepen, maar hij heeft niets teruggezegd. Helemaal niets. Dat vond ik wel knap van hem. Ik denk dat hij verrast was dat hij in zijn eigen taal werd aangesproken."

Cuevas is vastbesloten om te slagen bij FC Twente, nadat hij in het seizoen 2013/2014 tot welgeteld nul speelminuten namens Vitesse kwam. De Chilleen werd uitgeleend door Chelsea, maar kwam in de persoon van Patrick van Aanholt nóg een Chelsea-huurling tegen. "Die was toen zo verschrikkelijk goed. Het is niet voor niets dat hij nu in de Premier League speelt. Het werd me al snel duidelijk dat Chelsea geen enkel plan met me had, want waarom stuur je een jonge speler naar een club waar je al een huurling voor dezelfde positie hebt lopen?"

Cuevas speelt woensdagavond met FC Twente tegen Ajax. De bekerwedstrijd begint om 20.45 uur.