'Ajax en PSV hadden interesse, maar ik wilde naar De Kuip. Ik had al snel spijt'

'Ajax en PSV hadden interesse, maar ik wilde naar De Kuip. Ik had al snel spijt'

20-12-2017 13:47
30

Karim El Ahmadi durft het hardop te zeggen: hij houdt van Feyenoord. De 32-jarige middenvelder is verzot op de regerend kampioen van Nederland. Aanvankelijk was zijn relatie met de fans van Feyenoord moeizaam, herinnert de international van Marokko zich. 

"Ik had het tot een paar jaar terug nooit durven denken, maar ik ben van Feyenoord gaan houden. Nu kan ik volmondig zeggen: dit is míjn club, terwijl ik in het begin doodongelukkig was. Ooit noemden de supporters me hier Karim El Dramadi en ik kan het ze niet eens kwalijk nemen", blikt El Ahmadi terug in Voetbal International. "In die tijd was het ook niet goed wat ik liet zien."

Negen jaar geleden nam Feyenoord hem over van FC Twente. "In 2008 werd ik een van de grootste transfers die Feyenoord heeft gedaan. Dan ben je 22 jaar en draag je behalve dat prijskaartje ook de nodige verwachtingen met je mee. Ajax en PSV hadden ook belangstelling, maar ik wilde naar De Kuip. Al snel kreeg ik daar spijt van, want ik kwam binnen op een moment dat alles leek mis te gaan, met de club en later mezelf."

"Ik begon al met een blessure en zag mijn nieuwe ploeg zo slecht presteren dat trainer Gertjan Verbeek al snel moest vertrekken. Vervolgens bleek ook nog eens dat Feyenoord bijna failliet was. Je kunt je voorstellen dat ik me in die tijd voor mijn kop heb geslagen vanwege m'n keuze, al ben ik nu blij dat alles zo is gelopen", vervolgt El Ahmadi. "Soms moet je het leven blijkbaar zijn gang maar laten gaan."

Lees ook: Trotse El Ahmadi treedt in voetsporen van Ziyech: 'Hij is de beste, denk ik'