'Draak van een wedstrijd tegen Ajax, dan ben je bij Feyenoord je plek kwijt'

'Draak van een wedstrijd tegen Ajax, dan ben je bij Feyenoord je plek kwijt'

20-12-2017 15:14
12

Jean-Paul Boëtius liet zondag tegen Sparta (0-7) eindelijk weer zien waarom Feyenoord hem afgelopen zomer terughaalde naar De Kuip. De aanvaller erkent dat hij een wisselvallige eerste seizoenshelft heeft gespeeld.

"Tegen Ajax (eind oktober, red.) speelde ik een draak van een wedstrijd", blikt Boëtius terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En een paar dagen later maakte Sam Larsson drie goals tegen Swift, dan ben je bij een club van het niveau van Feyenoord jouw plek kwijt."

"Dat het publiek af en toe fluit? Dat hoort er gewoon bij en ik speelde ook een periode niet goed", vervolgt hij. "Weet je wat het is, als ze fluiten moet je als speler maar zorgen dat je dingen laat zien waar ze de handen wel voor op elkaar krijgen. Daar sta ik anders in dan vroeger hoor. Toen schrok ik als jong ventje heel erg toen ze opeens begonnen te fluiten als ik een bal verspeelde."

Boëtius (23) heeft ervan geleerd. "Nu weet ik dat je daar mee om moet leren gaan. Zoals wij zondag speelden tegen Sparta, dan fluit niemand.