Paulinho rolt Barça-loper uit: 'Zou me erg gelukkig maken als hij hierheen komt'

Paulinho rolt Barça-loper uit: 'Zou me erg gelukkig maken als hij hierheen komt'

Gepubliceerd: woensdag 20 december 2017 om 20:16wo 20-12-2017 om 20:16

FC Barcelona zorgde afgelopen zomer voor veel gefronste wenkbrauwen door veertig miljoen euro neer te tellen voor Paulinho, die overkwam van het Chinese Guangzhou Evergrande. De controlerende middenvelder heeft zich echter ontwikkeld tot een belangrijke schakel in Camp Nou.

"Ik wist dat er kritiek zou zijn. Dat gaat al mijn hele carrière zo", vertelt de Braziliaan in gesprek met Mundo Deportivo. De nieuwe ploeggenoten van Paulinho hadden echter een stuk minder moeite met zijn komst. "Ik had niet verwacht dat ik me zo snel aan zou passen hier. Al mijn teamgenoten hebben me geholpen, maar ik moet er drie uitlichten: Messi, Busquets en Suarez. Zij hebben veel met mij gepraat en mij geholpen om onze manier van spelen te begrijpen."

Paulinho hoopt dat hij binnenkort nóg een goede vriend mag begroeten in Catalonië: landgenoot Philippe Coutinho, die al ruim een half jaar met een transfer naar Barça in verband wordt gebracht. "Ik hoef niets over hem te zeggen. Hij is een geweldige speler met veel internationale ervaring, die zowel bij Liverpool als bij het nationale team het verschil maakt. Ik denk dat hij een fantastische aanwinst voor ons zou zijn. Het zou me erg gelukkig maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws