Keizer verklaart beslissing: 'Als Huntelaar er nou vier in schiet...'

Keizer verklaart beslissing: 'Als Huntelaar er nou vier in schiet...'

20-12-2017 20:50
10

Ajax-trainer Marcel Keizer blijft wisselen in de spitspositie. In de uitwedstrijd tegen AZ stond Klaas-Jan Huntelaar nog in de punt van de aanval, maar voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente van woensdagavond is die keuze op Kasper Dolberg gevallen.

"Er heeft niets door mijn hoofd gespookt. Kasper zou spelen", verdedigt Keizer voor de camera's van FOX Sports zijn beslissing. Het feit dat Huntelaar tegen AZ een van de beste Ajacieden was, doet voor Keizer niet ter zake. "Als hij er nou vier in schiet... Nee, maar Klaas-Jan heeft het gewoon heel goed gedaan. Daar hadden we hem ook voor nodig. Kasper heeft zes dagen geleden voor het laatst een wedstrijd gespeeld, dus hij is helemaal fris."

Keizer ziet Dolberg dit seizoen worstelen met zijn vorm, maar heeft er alle vertrouwen in dat de Deen zijn draai weer gaat vinden. "Hij heeft de laatste weken zijn goals meegepakt en ik zie dingen waarvan ik denk: hij komt er echt weer aan. De grote Kasper Dolberg van vorig seizoen met die hele mooie momenten, willlen we inderdaad graag weer terugzien."