PSV'er krijgt invalbeurt: Op een gegeven moment moet ik wel gaan spelen

PSV'er krijgt invalbeurt: "Op een gegeven moment moet ik wel gaan spelen"

20-12-2017 21:41
18

Geduld is een schone zaak, weet Albert Gudmundsson inmiddels als geen ander. De twintigjarige PSV'er werd woensdagavond beloond met een invalbeurt in de gewonnen bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo (4-1).

Gudmundsson mocht 25 minuten meedoen van trainer Phillip Cocu en maakte een goede indruk. "Dit waren mijn mooiste minuten als invaller bij PSV. Het ging redelijk, helaas heb ik niet kunnen scoren", aldus de talentvolle IJslander tegen het Eindhovens Dagblad.

In augustus maakte Gudmundsson zijn officiële debuut in de hoofdmacht van PSV, maar verder dan een handvol invalbeurten kwam hij vervolgens niet. Geduld is het credo. "Het gaat nog niet volgens mijn eigen plan, maar ik doe mijn best. Ik heb ook geen recht om te klagen dat ik op de bank zit als de ploeg iedere week wint", zegt hij.

Daarom moet Gudmundsson zich vooral bewijzen in de Jupiler League, waar hij bij Jong PSV wekelijks indruk maakt. Het niveauverschil is echter groot. "Het is daarom goed dat ik vandaag weer in mocht vallen. Op een gegeven moment moet ik wel gaan spelen, laten we hopen dat dit het eerste stapje van velen is."