Keizer verantwoordt zich voor wissels: Ja, Siem viel ongelukkig in. Dat kan

Keizer verantwoordt zich voor wissels: "Ja, Siem viel ongelukkig in. Dat kan"

21-12-2017 00:07
52

Ajax-trainer Marcel Keizer moest zich na afloop van de bekeruitschakeling van de Amsterdammers verantwoorden voor zijn wisselbeleid. Keizer moest twintig minuten voor tijd de zieke Frenkie de Jong noodgedwongen wisselen voor naamgenoot Siem de Jong (foto), die echter geen gelukkige invalbeurt beleefde.

Tien minuten na die wissel bracht Keizer alweer Luis Orejuela binnen de lijnen als vervanger van Justin Kluivert. De trainer laat echter aan FOX Sports weten dat deze wissel niet bedoeld was om de eerdere wissel te corrigeren. "Nee, dat was niet zo. Donny van de Beek kwam op de positie van Frenkie terecht en Siem op het middenveld. Met een minuut of vijftien te spelen hebben we Orejuela erbij gezet, daardoor kon Donny naar het middenveld en Joël Veltman centraal achterin spelen."

"In de verdediging moeten we af en toe sleutelen, maar daar was niets aan de hand", vervolgt Keizer, die wel beaamde dat Siem de Jong niet zijn beste wedstrijd in het Ajax-shirt afwerkte. "Ja, Siem viel ongelukkig in. Dat kan. Hij is ook een paar keer ingevallen met een goal, maar nu viel hij ongelukkig in."