BREAKING: Ajax stelt Keizer, Bergkamp en Spijkerman op non-actief

BREAKING: Ajax stelt Keizer, Bergkamp en Spijkerman op non-actief

21-12-2017 15:04
255

Marcel Keizer is met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld door Ajax. Dat communiceert Ajax via de officiële kanalen. Zijn assistenten Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman treffen hetzelfde lot.

Het ontslag volgt een dag na het debacle in de KNVB Beker tegen FC Twente, dat na penalty's te sterk was voor Ajax. Keizer, Spijkerman en Bergkamp zijn op non-actief gesteld. Dat houdt in dat het trio per direct alle taken moet neerleggen. De clubleiding gaat met Keizer, Spijkerman en Bergkamp in gesprek over het beëindigen van hun contracten.

Wedden

Meer odds

Ajax voert als hoofdreden aan dat er onvoldoende vertrouwen is in Keizer en zijn assistenten om de ambities van Ajax de komende periode nog te realiseren. De tegenvallende sportieve resultaten zijn daarin een belangrijk onderdeel. Met Bergkamp bestaat er daarnaast een verschil van inzicht over het te voeren technische beleid.

Keizer was pas een half jaar hoofdtrainer bij Ajax, dat hem in juni aanstelde als opvolger van Peter Bosz. Halverwege de competitie hebben de Amsterdammers 38 punten verzameld. Dat zijn er vijf minder dan PSV. De Eredivisie-koploper werd twee weken geleden nog met 3-0 geklopt. In Europa en de KNVB Beker is Ajax reeds klaar.