Armetierig Roda wint met grote moeite van amateurs en is door naar kwartfinale

21-12-2017 20:28
37

Met de hakken over de sloot heeft Roda JC zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Amateurclub VVSB werd in Noordwijkerhout met 1-0 verslagen. Na rust tekende spits Dani Schahin voor de enige en dus winnende treffer.

Eredivisie-hekkensluiter bakte er in de eerste helft werkelijk niets van tegen VVSB. Letterlijk alles ging mis. Geen pass kwam aan en VVSB was dichter bij de openingstreffer dan de gasten uit Limburg. Typisch was een mislukte corner van Simon Gustafson. De Feyenoord-huurling gleed uit en trapte de bal direct over de zijlijn, tot hilariteit van de aanwezige fans.

Eén goed moment na de pauze bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning. Op aangeven van vleugelaanvaller Mikhail Rosheuvel werkte Schahin van dichtbij binnen. Een paar minuten na die goal moest de Duitse spits het veld verlaten. In de 55e minuut kreeg hij zijn tweede gele kaart. Met tien spelers wist Roda de zege over de streep te trekken. VVSB raakte nog de paal na rust.

Zodoende voegde de ploeg van Robert Molenaar zich bij de laatste acht ploegen in het bekertoernooi. PEC Zwolle, SC Cambuur, Willem II, PSV, FC Twente en AZ lukte dat al eerder. Om 20.45 uur trappen Feyenoord en Heracles Almelo af in De Kuip.