Update: AT5 zit ernaast en lijkt Bosz te verwarren met Ten Hag

Update: AT5 zit ernaast en lijkt Bosz te verwarren met Ten Hag

22-12-2017 00:30
80

Peter Bosz is donderdag op bezoek geweest in de Arena. De werkloze trainer was twee uur lang aanwezig in het stadion van Ajax. Stadszender AT5 meldt dat. Bosz werd gespot toen hij met zijn auto vertrok, al is dat op de bewuste beelden moeilijk te checken. AT5 verzekert echter dat het om Bosz gaat. 

Wát hij precies deed bij zijn oude club weet AT5 niet, maar het bericht zal ongetwijfeld tot een stroom van geruchten leiden. Eerder op de dag werd trainer Marcel Keizer op straat gezet door Ajax. Bosz wordt door veel fans gezien als zijn perfecte opvolger.

In de zomer van 2016 stelde Ajax Bosz aan als opvolger van Frank de Boer. Zijn eerste maanden in Amsterdam verliepen moeizaam, maar daarna kreeg de coach het op de rit. Hij liet Ajax fraai voetbal spelen, gaf onder meer Matthijs de Ligt en Kasper Dolberg de kans in het eerste elftal én reikte met zijn jonge team tot de finale van de Europa League.

Na afloop van het seizoen gingen Bosz en Ajax uit elkaar, naar verluidt omdat het totaal niet boterde met diverse mensen binnen de club, waaronder Dennis Bergkamp. Bosz tekende een meerjarig contract bij Dortmund. Daar werd hij eerder deze maand op straat gezet. 

Update 00.30: Bosz was níet in de Arena, laat hij weten aan Voetbal International. De werkloze coach is onderweg naar een vakantieadres; hij gaat op wintersport. AT5 lijkt Bosz verward te hebben met Erik ten Hag. Beide oefenmeesters zijn kaal.