Opvallende Ajax-theorie: 'Waarop is gezegd: dan flikker jij ook maar op'

Opvallende Ajax-theorie: 'Waarop is gezegd: dan flikker jij ook maar op'

Gepubliceerd: vrijdag 22 december 2017 om 07:19vr 22-12-2017 om 07:19

Jack van Gelder denkt niet dat Ajax van plan was om Dennis Bergkamp opzij te zetten bij Ajax, tot de 'cultuurbewaker' voor het ontslag van Marcel Keizer ging liggen. Daarmee heeft Bergkamp volgens de tv-presentator zijn eigen graf gegraven, omdat de Ajax-directie daardoor besloot om ook hem opzij te zetten.

"Ik kan me voorstellen dat Keizer, die om 14.00 nog gezellig zat te kletsen met een aantal spelers, overvallen is door het feit dat Bergkamp, Overmars en Van der Sar een dusdanige clash hebben gehad waarin Van der Sar heeft gezegd: jij hebt voor Keizer gezorgd. Daar zijn wij niet voor, die moet eruit", aldus Van Gelder donderdagavond aan tafel bij RTL Late Night. "Bergkamp is daar voor gaan liggen waarop Ajax heeft gezegd: dan flikker jij ook maar op."

Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf, sluit zich aan bij het verhaal van Van Gelder. "Het vreemde is dat het contract van Bergkamp een maand geleden verlengd is. Het is curieus dat als je in conflict bent met iemand, je vier weken geleden zegt: we gaan met elkaar door. Ik denk dat Jack gelijk heeft en dat er besloten is om Keizer te ontslaan zodat plan B uitgevoerd kon worden. Bergkamp heeft dan gezegd: ik ben loyaal aan Keizer."

Van Gelder zegt dat het vertrek van Bergkamp 'veel meer impact' heeft dan het vertrek van Keizer. Ondertussen praat hij over de mogelijke opvolger van Keizer. "Ik denk dat ze een trainer hebben opgeleid die het na de winterstop overneemt. Ik kan me niet voorstellen dat het interim-duo Reiziger-Bogarde de rit gaat afmaken."

Lees ook: Telegraaf: Ajax wil Ten Hag en Schreuder snel presenteren als trainersduo

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Kun je je vinden in de theorie van Van Gelder?

Ja
77%
Nee
23%
(1650 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws