Update: 'Advocaat voert gesprek en keert zo goed als zeker terug in Eredivisie'

Update: 'Advocaat voert gesprek en keert zo goed als zeker terug in Eredivisie'

24-12-2017 13:28
16

Sparta hoopt binnen 24 uur op een verlossend antwoord van Dick Advocaat. Dat meldt De Telegraaf in de vrijdageditie van de krant.

Advocaat geldt als de belangrijkste kandidaat om als hoofdtrainer aan de slag te gaan op Het Kasteel. De oud-bondscoach moet het roer in de winterstop overnemen van Alex Pastoor, die zondag werd ontslagen na de 0-7 nederlaag tegen Feyenoord. In de tussentijd neemt Dolf Roks de honneurs waar.

Wedden

Meer odds

Deze week bleek dat Advocaat was ingegaan op de uitnodiging van Sparta om op gesprek te komen. Hij sprak met technisch adviseur Leo Beenhakker. Advocaat staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover de Sparta-klus, maar wil eerst horen wat de mogelijkheden zijn, onder meer op transfergebied.

Volgens De Telegraaf willen de directie en het bestuur van Sparta in samenwerking met een aantal sponsors en geldschieters het elftal in de winter van vers bloed voorzien. Advocaat werd deze week ook genoemd bij Swansea City, maar hij staat niet meer te trappelen om een buitenlands avontuur.

Update 13.28: Alles wijst erop dat Dick Advocaat na de winterstop als hoofdtrainer op de bank zit bij Sparta. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal is in gesprek met de Rotterdamse club, meldt de NOS. Advocaat neemt de plek over van de vorige week ontslagen Alex Pastoor. Interim-trainer Dolf Roks neemt zondag tegen FC Groningen de honneurs waar.

Lees ook: 'Advocaat en Sparta komen eruit': 'Het elftal krijgt ook een kwaliteitsinjectie'