'Bergkamp daags na vertrek bij Ajax 'shock candidate' voor Premier League-club'

'Bergkamp daags na vertrek bij Ajax 'shock candidate' voor Premier League-club'

22-12-2017 08:42
32

Dennis Bergkamp is daags na zijn plotselinge vertrek bij Ajax een 'shock candidate' voor Swansea City. De voormalig aanvaller is in beeld om de nieuwe manager te worden in Wales.

Althans, dat meldt boulevardkrant The Daily Express vrijdag. Bergkamp zou zelfs al sinds 2015 op de radar staan bij Swansea, dat geen probleem ziet in het feit dat de Nederlander geen ervaring heeft als manager.

Na het ontslag van Paul Clement, die al de derde manager in veertien maanden tijd was die het veld moest ruimen, klopte Swansea snel aan bij Louis van Gaal. Verder dan een verkennend gesprek met de voormalig bondscoach van Oranje kwam het echter niet. Ook Ronald Koeman en Ryan Giggs maakten snel duidelijk geen interesse te hebben in de functie in het Liberty Stadium.

Naast Bergkamp is Frank de Boer nog wel in de race. Slaven Bilic staat eveneens op het lijstje van Swansea. Volgens De Telegraaf is ook Dick Advocaat een topkandidaat. Hij staat echter niet meer te trappelen voor een buitenlands avontuur. Momenteel neemt Leon Britton de honneurs waar bij de hekkensluiter van de Premier League.