Update: 'Van Gaal, Koeman en Giggs wijzen Premier League-club af'

Update: 'Van Gaal, Koeman en Giggs wijzen Premier League-club af'

21-12-2017 20:53
16

Ook Frank de Boer staat op het lijstje van Swansea City. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports. De Boer is de derde Nederlander die gelinkt wordt aan de hekkensluiter van de Premier League. Ronald Koeman en Louis van Gaal gingen hem voor.

Van Gaal werd woensdagavond als eerste gelinkt aan Swansea, dat op zoek is naar een vervanger van de ontslagen Paul Clement. Sky Sports meldt donderdag dat ook Koeman en De Boer op de lijst staan van de club uit Wales. De 47-jarige De Boer krijgt mogelijk dus een herkansing in Engeland. Enkele maanden geleden werd hij na vijf competitiewedstrijden ontslagen als manager van Crystal Palace.

Koeman werd recentelijk opzij gezet door Everton, na een uiterst teleurstellende seizoensstart. Het lijkt echter uitgesloten dat hij de nieuwe Swansea-manager wordt. Volgens Sky Sports heeft Koeman geen interesse. Van de drie Nederlanders is alleen Van Gaal al een tijdje clubloos. De 66-jarige Amsterdammer liet deze week aan RTV Rijnmond weten dat hij alleen openstaat voor een Engelse topclub of een land. Ook Slaven Bilic (ex-West Ham United) wordt genoemd als mogelijke opvolger van Clement.

Update 20.53: Zowel Van Gaal als Koeman heeft Swansea inmiddels laten weten géén interesse te hebben in de vacature in het Liberty Stadium. Britse media melden dat donderdagavond. Ook Ryan Giggs, een andere kandidaat, is afgehaakt. Voorlopig staat middenvelder en clubicoon Leon Britton aan het roer bij The Swans.