Guardado maakt indruk in Spanje: 'PSV zal altijd speciaal plekje hebben'

Guardado maakt indruk in Spanje: 'PSV zal altijd speciaal plekje hebben'

26-12-2017 10:36
24

Andrés Guardado heeft zich moeiteloos aangepast bij Real Betis. Waar de 31-jarige Mexicaan jarenlang de leider was van PSV, is hij dat nu bij de middenmoter uit de Primera Division.

"Ik ben heel tevreden. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan in La Liga", zegt Guardado tegen PSV TV. "Deze nieuwe uitdaging met Betis is heel erg leuk en spannend. Om daar deel van uit te maken, dat doet me wel iets. Ik wilde ook graag zien wat ik kan in een goede competitie als de Spaanse."

Guardado ziet niet veel verschil met PSV. "Dat heeft ook mijn keuze voor Real Betis bepaald. De trainer wil graag spelen vanuit balbezit. We spelen in hetzelfde systeem als ik deed bij PSV, 4-3-3. Ik speel nu wel iets aanvallender, maar de stijl is vergelijkbaar. We spelen graag op balbezit en bouwen op van achteruit. Wat dat betreft was het geen grote verandering voor mij."

De middenvelder bewaart goede herinneringen aan PSV. Zijn zoontje Máximo loopt nog vaak in een shirtje van de Eindhovenaren. "Dat vindt hij geweldig." Guardado is ook nog altijd fan van PSV. "En dat zal ik heel mijn leven blijven. Het blijft een heel mooie periode in mijn carrière. Als ik over twintig jaar terugkijk, zal PSV altijd een speciaal plekje hebben."

"Het is een ploeg waarmee ik kampioen ben geworden, waar ik een belangrijke speler was en waar ik me in alle aspecten verbeterd heb", besluit hij.