Onverwachte transfer naar Amsterdam: 'We dachten allemaal: Ajax, super!'

Onverwachte transfer naar Amsterdam: 'We dachten allemaal: Ajax, super!'

27-12-2017 14:49
68

Sabine Wöber, de moeder van Ajax-verdediger Maximilian, had niet verwacht dat haar zoon op zo'n jonge leeftijd al naar een buitenlandse club zou verkassen. In augustus betaalde Ajax miljoenen euro's aan Rapid Wien voor de Oostenrijkse tiener. 

"Hij had vijftien wedstrijden in het eerste van Rapid gespeeld, dus ik was verrast dat Ajax hem al wilde hebben. Max was niet eens negentien jaar. Maar Ajax staat bekend om het opleiden van jonge spelers. Als Bayern München – als voorbeeld – was gekomen, was hij (waarschijnlijk) niet gegaan", vertelt zij aan Ajax Showtime

"In de media werd het nieuws breed uitgemeten dat Ajax hem al sinds 2016 in de gaten hield en hierdoor dachten wij op een gegeven moment wel allemaal: Ajax, super! Dat hebben we misschien wel wat onderschat, want in eerste instantie waren we wel ongerust en dachten we dat het misschien wat te veel was voor Max."

"Na een rondleiding op het trainingscomplex en de ontmoeting met teammanager Herman Pinkster kregen we meer zekerheid over zijn toekomst hier. Herman zei dat hij alles zou regelen voor Max en dat luchtte enorm op."

Wöber stond dit seizoen negen keer in de basis in de Eredivisie. Hij maakte één doelpunt. Tijdens het thuisduel met Excelsior, op 14 december, viel de international geblesseerd uit.