Telegraaf weet het zeker: Ajax en FC Utrecht bijna rond, deal snel officieel

Telegraaf weet het zeker: Ajax en FC Utrecht bijna rond, deal snel officieel

27-12-2017 17:03
76

Ajax en FC Utrecht zijn er bijna uit. De overstap van trainer Erik ten Hag naar Amsterdam is inmiddels een kwestie van tijd. De Telegraaf meldt dat woensdagmiddag. De verwachting is dat de deal tussen de nummers twee en zes van de Eredivisie snel wereldkundig wordt gemaakt. 

Volgens De Telegraaf hebben Frans van Seumeren en Jordy Zuidam, respectievelijk eigenaar en directeur voetbalzaken van FC Utrecht, 'hun huid duur verkocht'. Utrecht heeft het maximale uit de deal met Ajax gehaald. Naar verluidt gaat Ajax 'aanzienlijk meer' betalen dan 700.000 euro, een vaste clausule die in het contract van Ten Hag is opgenomen. Dat bedrag geldt echter pas aan het einde van het seizoen. De verbintenis van de trainer/technisch manager loopt tot medio 2020. 

Eerder op de dag meldde onder meer het Algemeen Dagblad dat Ten Hag zelf al akkoord is met Ajax. De oefenmeester staat te springen om aan de slag te gaan in Amsterdam. Bij Ajax wordt Ten Hag de opvolger van Marcel Keizer, die afgelopen donderdag op straat werd gezet.