'Groot nieuws uit Engeland: Liverpool wint en breekt wereldrecord voor Van Dijk'

'Groot nieuws uit Engeland: Liverpool wint en breekt wereldrecord voor Van Dijk'

27-12-2017 18:04
78

Groot nieuws uit Engeland: Liverpool heeft de strijd om Virgil van Dijk gewonnen. Dat claimt The Telegraph. De Nederlandse verdediger van Southampton kost 84,5 miljoen euro. Nog nooit werd er zo veel geld voor een verdediger betaald.

Liverpool werkte de laatste dagen achter de schermen aan de megadeal met Southampton. De twee clubs zijn op 'derde kerstdag' tot een definitief akkoord gekomen, schrijft The Telegraph. Van Dijk stond ook in de concrete belangstelling van Manchester City en Chelsea, maar de twee clubs vissen achter het net.

Alleen met een nóg hoger bod dan 84,5 miljoen euro maken City en Chelsea nog kans. Gebeurt dat niet, dan verkast Van Dijk in januari naar Liverpool. Daarmee lijkt er een einde te komen aan de transfersoap rond de Oranje-international. Op Boxing Day maakte hij al geen deel meer uit van de Southampton-selectie.

Van Dijk gaat op Anfield naar verluidt 202.000 euro per week verdienen. De verwachting is dat Liverpool de megatransfer afrondt voordat de winterse transfermarkt op maandag 1 januari zijn deuren weer opent. Het is nooit een geheim geweest dat Van Dijk een voorkeur had voor zijn droomclub Liverpool.

De 84,5 miljoen euro voor de duurste Nederlander ooit is een dikke verbetering van het 'verdedigersrecord' dat sinds afgelopen zomer op naam stond van Kyle Walker: Manchester City betaalde toen een slordige zestig miljoen euro. Alleen Romelu Lukaku (85 miljoen) en Paul Pogba (100 miljoen) zijn duurdere Premier League-spelers.