Done deal: Van Dijk is de duurste verdediger aller tijden

Done deal: Van Dijk is de duurste verdediger aller tijden

27-12-2017 19:01
74

Het is officieel: Virgil van Dijk is speler van Liverpool. De Premier League-club bevestigt woensdagavond dat de Oranje-international in januari naar Anfield verkast.

Liverpool en Southampton doen geen mededelingen over de transfersom, maar de verkopende Premier League-club meldt wel dat er een 'new world-record for a defender' is gevestigd. Engelse media reppen over een transfersom van 84,5 miljoen euro. Daarmee is Van Dijk de duurste verdediger én duurste Nederlander aller tijden.

Wedden

Meer odds

Van Dijk, die woensdag medisch werd gekeurd, verkast op 1 januari naar Liverpool en gaat het shirt met rugnummer 4 dragen. Hij wordt op Anfield ploeggenoot van Georginio Wijnaldum. Bij Southampton liep zijn contract nog tot medio 2022.

De 26-jarige verdediger, die eerder bij Willem II, FC Groningen en Celtic speelde, stond ook in de concrete belangstelling van Manchester City en Chelsea, maar de twee Premier League-clubs vissen definitief achter het net. Bij Liverpool gaat hij naar verluidt 202.000 euro per week verdienen.