'Ajax en Utrecht hebben akkoord: Amsterdammers moeten nu stap twee zetten'

'Ajax en Utrecht hebben akkoord: Amsterdammers moeten nu stap twee zetten'

28-12-2017 00:54
83

Ajax en FC Utrecht hebben woensdagavond een akkoord bereikt over de transfer van Erik ten Hag naar Amsterdam, meldt De Telegraaf. Voor de 47-jarige trainer ligt een contract voor 2,5 jaar klaar. Ajax moet nu stap twee zetten.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft nu de opdracht om Alfred Schreuder vast te leggen als assistent van Ten Hag. Ook voor hem ligt er een 2,5 jarige verbintenis klaar, maar zijn Duitse werkgever TSG Hoffenheim stribbelt volgens de ochtendkrant tegen. Woensdagmiddag maakte De Telegraaf al melding van een mondeling akkoord, maar in de avonduren hebben Ajax en Utrecht daadwerkelijk overeenstemming bereikt.

Een akkoord van Ajax met Ten Hag lag er al, nadat het eerste contact al weken geleden was gelegd. Beide partijen wisten dat zij er wel uit zouden komen. Niets staat de overgang van Ten Hag naar Ajax nog in de weg. In Amsterdam gaat hij Marcel Keizer opvolgen, die een dag na de bekeruitschakeling tegen FC Twente op straat werd gezet. Ook assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp werden ontslagen. Afgelopen zondag tegen Willem ll zaten Michael Reiziger en Winston Bogarde als interim-trainers op de bank.

Ten Hag maakt op 21 januari zijn debuut voor Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord. Een week later treft hij zijn oude ploeg Utrecht in de Galgenwaard. De achterstand van Ajax op koploper PSV is vijf punten. Die club treft Ten Hag vier wedstrijden voor het einde van het seizoen.