'Courtois stopt Chelsea-onderhandelingen en aast op absolute toptransfer'

'Courtois stopt Chelsea-onderhandelingen en aast op absolute toptransfer'

28-12-2017 11:25
30

De kans bestaat dat Thibaut Courtois volgend seizoen niet meer bij Chelsea keept. De 25-jarige Belg staat open voor de belangstelling van Real Madrid.

Dat meldt AS. Courtois is al geruime tijd in gesprek met Chelsea over een nieuw contract, maar nog steeds is er geen witte rook. Dat leidt donderdag tot nieuwe speculaties over de sportieve toekomst van de Belgische topkeeper. Zijn Chelsea-contract loopt medio 2019 af.

Real Madrid hoopt Courtois te verleiden tot een toptransfer in de zomer. Zelf staat hij open voor een terugkeer naar Spanje, waar hij van 2011 tot en met 2014 bij Atlético Madrid keepte. Courtois zou heimwee hebben, omdat zijn twee kinderen opgroeien in Madrid. Om die reden zijn de onderhandelingen met Chelsea opgeschort.

Bij Real ziet men Courtois als de oplossing voor de langdurige zoektocht naar een nieuwe sluitpost. Omdat David de Gea definitief bij Manchester United blijft, geldt de Belg als de belangrijkste kandidaat. Als hij komt, dalen Keylor Navas en Kiko Casilla in de pikorde.