AZ-aanvaller is akkoord en moet eerste Sparta-versterking Advocaat worden

AZ-aanvaller is akkoord en moet eerste Sparta-versterking Advocaat worden

28-12-2017 12:05
62

Dick Advocaat mag stilletjes gaan hopen op zijn eerste versterking bij Sparta. De nummer zeventien van de Eredivisie wil Dabney Dos Santos op huurbasis overnemen van AZ.

Dat weet VoetbalPrimeur. Sparta sprak woensdagochtend met Dos Santos, die graag het seizoen wil afmaken op Het Kasteel. De volgende stap is een gesprek tussen Sparta en AZ. Het is afwachten of de twee clubs eruit komen, maar aan Dos Santos zal het in elk geval niet liggen.

De 21-jarige vleugelaanvaller van AZ kreeg deze maand te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club. Dit seizoen speelde hij slechts 246 minuten voor de Alkmaarders, uitgesmeerd over acht Eredivisie-wedstrijden. Sinds zijn debuut drie jaar geleden speelde hij 92 duels voor AZ, waarin hij elf keer scoorde.

De komst van Dos Santos moet het startschot worden van een spectaculaire transferwinter bij Sparta. Na de aanstelling van Advocaat worden onder meer Michiel Kramer, Miquel Nelom (beiden Feyenoord), Adam Maher en Sam Lammers (beiden PSV) aan Sparta gelinkt.

(Ruben Winkels - VoetbalPrimeur.nl)