Update: Club van Elia feliciteert Everton met transfer: 'Bedankt voor het stelen'

Update: Club van Elia feliciteert Everton met transfer: 'Bedankt voor het stelen'

29-12-2017 12:35
23

Everton lijkt de strijd om Cenk Tosun te hebben gewonnen. Vrijwel alle media in Engeland melden dat de doelpuntenmachine van Besiktas in januari de overstap maakt naar Goodison Park.

Everton betaalt volgens onder meer The Guardian, The Telegraph en het lokale Liverpool Echo de hoofdprijs: 28 miljoen euro. Voor Tosun ligt een contract tot de zomer van 2022 klaar. De transfer vindt waarschijnlijk doorgang als de winterse transfermarkt op 1 januari de deuren opent. Tosun stond ook in de concrete belangstelling van Crystal Palace, maar geeft de voorkeur aan Everton.

Wedden

Meer odds

De Turkse goalgetter, die eerder uitkwam voor Eintracht Frankfurt en Gaziantepspor, moet op Goodison Park voor de doelpunten gaan zorgen. Everton slaagde er afgelopen zomer niet in een opvolger van Romelu Lukaku te strikken en dat was één van de redenen voor de slechte seizoenstart, die Ronald Koeman de kop kostte. Tosun scoorde dit seizoen 13 keer in 23 wedstrijden namens Besiktas.

Update 29/12 12.35: Officieel is het nog niet, maar in Turkije gaat alvast de vlag uit door de waarschijnlijke transfer van Cenk Tosun naar Everton. 'Bedankt Everton voor het stelen van Cenk Tosun van onze grote rivaal Besiktas', twittert Istanbul Basaksehir, koploper van de Süper Lig. 'Van deze transfer gaan jullie geen spijt krijgen.' Bij Basaksehir staat Eljero Elia onder contract.