'Interessante optie' voor Vitesse, Groningen en Utrecht: Niveau kan hij aan

'Interessante optie' voor Vitesse, Groningen en Utrecht: "Niveau kan hij aan"

28-12-2017 22:28
31

Sparta-goalie Roy Kortsmit mag hopen op een transfer naar een subtopper uit de Nederlandse competitie. Althans, dat denkt Chris Tempelman, Sparta-watcher namens Voetbal International. In november kondigde Kortsmit aan dat hij komende zomer naar een grote club wil verkassen. 

"Gek genoeg zijn de meningen over de goalie in Rotterdam-West nogal divers. In zijn tweede Eredivisie-jaar toont Kortsmit regelmatig zijn kwaliteiten. Met een uitstekende reflex op de lijn en een naam als penaltykiller is Kortsmit een spectaculaire sluitpost", aldus Tempelman. 

Wedden

Meer odds

"Bij hoge ballen en schoten van afstand ziet het er soms minder overtuigend uit. Kortsmit lijkt behoefte te hebben aan een echte concurrent. Die kan hij vinden bij een Nederlandse subtopper, dat niveau kan hij zeker aan. Voor clubs als FC Groningen (als opvolger van Sergio Padt), Vitesse (waar Remco Pasveer niet overtuigt) en FC Utrecht (mocht David Jensen vertrekken) is Kortsmit een interessante optie."

"Een buitenlands avontuur lonkt ook. De doelman is tenslotte 25, zo veel kansen zullen er voor een type als Kortsmit niet komen", vervolgt hij. "Als de beelden van zijn gestopte penalties en zijn soms katachtige reflexen slim achter elkaar geplakt worden, kan een Tweede Bundesliga-club of een andere ambitieze club zo maar toehappen."