Salah redt Liverpool met twee goals, Narsingh schiet Swansea naar late overwinning

30-12-2017 17:53
37

Liverpool heeft de eerste wedstrijd na het sluiten van de recorddeal voor Virgil van Dijk gewonnen. The Reds keken thuis tegen Leicester City tegen een 0-1 achterstand aan, maar hengelden met dank aan clubtopscorer Mohamed Salah alsnog de drie punten binnen.

Liverpool begon, met de nog niet speelgerechtigde Van Dijk als aandachtig toeschouwer, dramatisch aan de wedstrijd. Riyad Mahrez ontsnapte al na drie minuten spelen aan de buitenspelval en bood Jamie Vardy een niet te missen kans: 0-1. Na de theepauze stond Salah echter op: de Egyptenaar maakte de gelijkmaker na een schitterende hakbal van Sadio Mané en draaide een kwartier voor tijd weg bij zijn bewaker Harry Maguire om vervolgens de winnende treffer binnen te schieten.

Chelsea had een eenvoudiger middag dan Liverpool: Stoke City, zonder Erik Pieters in de gelederen en met Ibrahim Afellay op het middenveld, was geen partij voor The Blues. Dankzij een kopbal van Antonio Rüdiger en een afstandsknal van Danny Drinkwater stond er al na tien minuten een stand van 2-0 op de borden. Pedro, Willian (uit een penalty) en Davide Zappacosta tilden de score in het vervolg van de wedstrijd naar 5-0.

Luciano Narsingh ontpopte zich tot de reddende engel van rode lantaarndrager Swansea City, dat in de uitwedstrijd tegen Watford op een nederlaag af leek te koersen. Jordan Ayew zorgde echter voor de gelijkmaker en de halverwege ingevallen vleugelaanvaller zorgde in de extra tijd echter voor een verrassing door in de rebound de winnende goal aan te tekenen.