'Kongolo heeft huurtransfer naar de Premier League te pakken: geen optie tot koop'

'Kongolo heeft huurtransfer naar de Premier League te pakken: geen optie tot koop'

30-12-2017 18:24
37

Terence Kongolo zal volgens het Franse RMC na de jaarwisseling in de Premier League te bewonderen zijn. De linksbenige verdediger komt bij AS Monaco niet aan de bak en wordt verhuurd aan Huddersfield Town, de huidige nummer elf van Engeland.

In de huurovereenkomst met Huddersfield Town is geen optie tot koop opgenomen, meldt het Franse medium. Kongolo werd afgelopen seizoen voor vijftien miljoen euro overgenomen van Feyenoord, maar kon de naar Manchester City vertrokken Benjamin Mendy niet doen vergeten. Na een half seizoen in het prinsdom staat de teller op drie gespeelde wedstrijden voor Kongolo. De Brazilianen Jemerson en Jorge en de Malinees Almamy Touré krijgen doorgaans de voorkeur als linksback en als linker centrale verdediger.

Volgens Voetbal International werd Kongolo onlangs aan PSV aangeboden, maar hoefden de Eindhovenaren hem niet te hebben. Huddersfield Town werd afgelopen week al gelinkt aan de stopper en lijkt nu ook door te drukken. De 23-jarige verdediger meldt zich vermoedelijk na afloop van het seizoen weer in Monaco, waar hij nog tot medio 2022 onder contract staat.