'Monaco-reserve Kongolo aangeboden bij PSV, club wilde oud-Feyenoorder niet'

'Monaco-reserve Kongolo aangeboden bij PSV, club wilde oud-Feyenoorder niet'

23-12-2017 20:58
47

Terence Kongolo is aangeboden bij PSV, maar in Eindhoven zagen ze niets in de linksback van AS Monaco. Dat meldt Voetbal International.

Kongolo maakte afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag de overstap van Feyenoord naar Monaco, maar lijkt nu alweer op een dood spoor te zitten. De Franse club is bereid om hem te verhuren, zodat de verdediger speelminuten kan maken. Kongolo is volgens VI 'onlangs' bij PSV aangeboden, maar de Eindhovenaren zijn niet op het aanbod ingegaan.

Het is niet bekend waarom PSV het niet in Kongolo zag zitten. PSV is volgens De Telegraaf op zoek naar een linksback die zowel als linksback als in het hart van de verdediging uit de voeten kan. Het is mogelijk dat de club een permanente transfer prefereert, in plaats van een huurtransfer voor bijvoorbeeld een half jaar.

Kongolo maakte in 2011 zijn debuut voor Feyenoord en speelde maar liefst zes seizoenen in het shirt van de landskampioen. Afgelopen zomer dwong hij een transfer naar de Franse top af. Met die overgang was een bedrag van naar verluidt vijftien miljoen euro gemoeid.