'Crystal Palace peinst over Fosu-Mensah; clausule van 1,1 miljoen euro dreigt'

'Crystal Palace peinst over Fosu-Mensah; clausule van 1,1 miljoen euro dreigt'

31-12-2017 10:10
13

Mocht Crystal Palace besluiten om huurling Timothy Fosu-Mensah in januari terug te sturen naar Manchester United, dan moet de ploeg uit Londen verplicht 1,1 miljoen euro overmaken naar Old Trafford. Boulevardkrant The Daily Mail schrijft dat dit weekeinde. 

Clubs uit de Premier League mogen per seizoen maar twee spelers huren van een club uit dezelfde competitie. Palace wil komende maand graag zakendoen met een aantal clubs, maar zolang Fosu-Mensah en Ruben Loftus-Cheek (gehuurd van Chelsea) actief zijn op Selhurst Park, kan er sowieso geen speler gehuurd worden van - bijvoorbeeld - een topclub uit Engeland. Spits Danny Ings van Liverpool staat hoog op de verlanglijst. 

Het terugsturen van Fosu-Mensah naar Manchester biedt mogelijk uitkomst. De Nederlandse verdediger is geen vaste basisspeler onder manager Roy Hodgson. Hij stond negen keer aan de aftrap en viel drie keer in. 

Een clausule in het huurcontract van de negentienjarige Fosu-Mensah verplicht Palace wél om 1,1 miljoen euro te betalen wanneer de huurdeal voortijdig wordt afgebroken.