Update: Eerste elftal van Jupiler League-degradant Achilles'29 failliet verklaard

Update: Eerste elftal van Jupiler League-degradant Achilles'29 failliet verklaard

Gepubliceerd: woensdag 3 januari 2018 om 09:34wo 03-01-2018 om 09:34

De directie van Achilles'29 overweegt een faillissementsaanvraag. De financiële zorgen zijn blijkbaar zo ernstig dat dat een serieuze optie is. Achilles degradeerde vorig seizoen van de Jupiler League naar de tweede divisie.

Dat meldt De Gelderlander, dat zich baseert op 'verschillende bronnen'. Als Achilles failliet verklaard wordt zijn alle spelers transfervrij. Het eventuele faillissement betreft de bv, waartoe het eerste elftal en het beloftenteam behoren. De verening, waar de breedtesport en vrouwenafdeling onder vallen, blijft wel bestaan.

De clubleiding zou momenteel twee scenario's hebben. De eerste mogelijkheid is dat de bv failliet gaat en een doorstart maakt in de tweede divisie, maar de KNVB moet daar wel toestemming voor geven. De andere optie is dat de bv blijft bestaan vanwege een miljoenenlening. Achilles hoopt al langere tijd op een lening van vijf miljoen euro bij een Braziliaanse instelling, maar dat geld is tot nu toe nog niet binnen.

Achilles kampt al maanden met een forse salarisachterstand. Inmiddels zijn ook enkele spelers het beu, die al een tijdje in onzekerheid verkeren. Zo zouden een aantal speler al gesprekken hebben gevoerd met andere clubs. De spelers krijgen nog de helft van het salaris van oktober. Voor de maanden november en december is er nog niets betaald. Bij een faillissement neemt het UWV maximaal dertien weken van de salarisachterstand voor zijn rekening.

Update 9.34: De BV van Achilles'29 is maandag op verzoek van de Belastingdienst failliet verklaard door de rechtbank van Zutphen. Dat meldt de club uit Groesbeek via de officiële kanalen. In de BV van Achilles, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Jupiler League, waren het eerste elftal en het beloftenteam ondergebracht. De Gelderse club overweegt in beroep te gaan, maar overlegt nog met de KNVB.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws