Gewilde De Jong krijgt transferadvies: 'Wat een mooi avontuur zou dat zijn'

Gewilde De Jong krijgt transferadvies: 'Wat een mooi avontuur zou dat zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 2 januari 2018 om 07:04di 02-01-2018 om 07:04

Hans Westerhof denkt dat een transfer naar Club América een 'mooi avontuur' kan zijn voor Luuk de Jong. De voormalig trainer van onder meer PSV, Ajax en FC Groningen werkte jarenlang als coach en technisch directeur in Mexico. 

Maandag werd bekend dat Club América bij PSV heeft aangegeven dat het De Jong deze maand wil overnemen. De koploper van de Eredivisie kan volgens De Telegraaf een bod van zo'n zeven miljoen euro tegemoet zien. Het is natuurlijk de vraag of De Jong oren heeft naar een overzees avontuur. 

"Wat een mooi avontuur zou dat voor Luuk kunnen zijn, maar hij moet het natuurlijk zelf rustig bekijken", aldus Westerhof in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij is erg enthousiast over de Mexicaanse competitie. 

"Het is een levendige en sterke competitie met veel sfeer, waarin met bijvoorbeeld Chivas, Pachuca en Club América best clubs zitten die zich kunnen meten met Ajax, Feyenoord en PSV. Ik durf ook te stellen dat het niveau van de middenmoot en onderkant een stuk hoger ligt dan in onze Eredivisie."

Lees ook: 'Topclub meldt zich in Eindhoven: zeven miljoen euro voor De Jong'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet PSV De Jong deze winter verkopen?

(3964 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws