'Barcelona nadert miljoenenakkoord: club stelt vergelijkbare Dembélé-deal voor'

'Barcelona nadert miljoenenakkoord: club stelt vergelijkbare Dembélé-deal voor'

02-01-2018 08:06
15

FC Barcelona heeft een bod van 110 miljoen euro gedaan op Philippe Coutinho. Dat bedrag kan oplopen tot 150 miljoen, afhankelijk van de prestaties van de Braziliaan.

Dat meldt de Spaanse krant El Mundo Deportivo. Liverpool leek geen genoegen te nemen met een bedrag lager dan 150 miljoen, maar in Spanje verwacht men dat de 110 miljoen genoeg zal zijn om Coutinho naar Spanje te halen. Liverpool kan alleen rekenen op de overige veertig miljoen als bepaalde clausules geactiveerd worden. Volgens El Mundo Deportivo zitten Barcelona en Liverpool in de laatste onderhandelingsfase.

Het is nu aan de Premier League-club om te bepalen of het bod goed genoeg is om Coutinho te laten gaan. Liverpool weet wat voor bedrag het wil hebben, maar weet ook dat Coutinho zelf dolgraag de transfer naar Barcelona wil maken. Bovendien hebben The Reds hem al een zomertransfer door de neus geboord: drie biedingen van de Spanjaarden op de Braziliaan werden geweigerd.

Barça-president Josep Maria Bartomeu heeft momenteel contact met de Liverpool-eigenaren en doet zijn best om hen ervan te overtuigen Coutinho te verkopen. Het voorstel van Barcelona heeft veel weg van het voorstel dat de club deed om Ousmane Dembélé naar Spanje te halen. De Fransman kostte 105 miljoen, maar daar komt steeds vijf miljoen bovenop bij iedere 25 wedstrijden die Dembélé speelt en bij iedere Champions League-wedstrijd die Barcelona wint waarin Dembélé heeft meegedaan, met een maximum van 150 miljoen euro.

El Mundo Deportivo schrijft niets over het zogenaamde 'astronomische bedrag' dat Barcelona kwijt zou zijn vanwege de blunder van Nike, dat per ongeluk op de eigen webshop publiceerde dat Coutinho naar Spanje zou komen. Het Engelse The Telegraph maakte daar maandag melding van.

Lees ook: 'Woedend Liverpool sleept Nike voor de rechter na Coutinho-blunder'