Schreuder gaat geen Ajax-transfer forceren: Op dit moment niet het geval

Schreuder gaat geen Ajax-transfer forceren: "Op dit moment niet het geval"

02-01-2018 19:16
40

De intenties van Ajax zijn duidelijk, maar Alfred Schreuder is nog altijd geen assistent-trainer in Amsterdam. TSG Hoffenheim laat hem vooralsnog niet gaan.

Hoffenheim wil eerst een vervanger strikken, maar op dit moment is er geen geschikte kandidaat beschikbaar. Dat stelt sportief directeur Alexander Rosen in gesprek met Kicker. "We laten hem alleen gaan als we iemand hebben die het zo goed als geruisloos kan overnemen", laat Rosen weten. "Dat is op dit moment niet het geval."

De 38-jarige Schreuder stond dinsdag 'gewoon' op het veld bij Hoffenheim voor de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ajax heeft hem op de korrel als rechterhand van Erik ten Hag, een rol die volgens Kicker zijn functie als assistent-trainer van Hoffenheim-coach Julian Nagelsmann overstijgt.

Nagelsmann stelt zich in de tussentijd soepel op. Hij vergelijkt de situatie van Schreuder met die van Sandro Wagner, die eind december de overstap naar Bayern München maakte. "Alfred heeft ook een familie met drie kinderen, die hun vader zelden zien", zegt hij. Schreuder zou zelf graag naar Ajax willen, maar gaat geen breuk forceren.