'Als Ajax, Feyenoord of PSV niet komt, ga ik over de landsgrenzen kijken'

'Als Ajax, Feyenoord of PSV niet komt, ga ik over de landsgrenzen kijken'

03-01-2018 07:24
29

Ryan Thomas draait er niet omheen: de 23-jarige middenvelder is bezig aan zijn laatste seizoen bij PEC Zwolle. Clubs uit binnen- en buitenland volgen hem.

Thomas, wiens PEC-contract in de zomer van 2019 afloopt, hoeft in de winter niet per se weg, maar in de zomer gaat hij op zoek naar een nieuwe club. "Ik ben net voor de eerste keer vader geworden. In Nederland. De afspraak met de club is dat ik komende zomer op zoek ga naar een nieuwe uitdaging", laat Thomas weten aan Voetbal International.

De kans is groot dat de Nieuw-Zeelander zijn carrière vervolgt buiten Nederland. "Hier zou alleen een transfer naar Ajax, Feyenoord of PSV echt een stap hogerop zijn. Als zij niet komen, ga ik over de landsgrenzen kijken. Waar? Er is in elk geval één competitie waar ik niet naartoe ga en dat is de Premier League."

Thomas trekt die conclusie door in de spiegel te kijken. "Mijn ouders hebben me geleerd realistisch te zijn. Als je daar wilt spelen, moet je fysiek zó sterk zijn. Dat ben ik nu nog niet. Dat kan altijd nog als ik 27, 28 ben. Mijn doel is naar een club te gaan die uitzicht heeft op Champions League-voetbal. Het is belangrijk dat de volgende stap niet te groot is, maar zeker ook niet te klein."