PSV haalt potentiële goudmijn in huis: 'Voor heel veel geld naar een grote club'

PSV haalt potentiële goudmijn in huis: 'Voor heel veel geld naar een grote club'

03-01-2018 08:38
69

PSV heeft met Maximiliano Romero een wonderkind in huis gehaald. Dat vertelt journalist Peter Coates van Golazo Argentino aan Voetbal International. De achttienjarige Argentijn heeft volgens hem veel doorverkoopwaarde.

"Al sinds zijn jongste jaren hangt er aan Romero het label Wonderkid", vertelt Coates aan VI. "In de jeugdopleiding van Vélez ontpopte hij zich tot een productieve doelpuntenmaker. Voordat hij definitief doorbrak in het eerste elftal, zwermden Europese scouts al om hem heen."

PSV lijkt goede zaken te hebben gedaan. "Voor mij lijkt het erop dat PSV een echte coup heeft gepleegd door Romero vast te leggen, gezien de grote clubs waaraan hij door de jaren heen werd gelinkt. Dat Vélez naast een hoge transfersom tien procent van een toekomstige verkoop heeft bedongen, geeft aan hoe waardevol Romero kan worden."

"Het zou voor mij niet als een verrassing komen als hij indruk maakt bij PSV en dan binnen een paar jaar voor heel veel geld naar een grote club vertrekt. Dat Maxi Romero heel veel potentie heeft, is voor iedereen duidelijk, nu wordt het interessant om zijn progressie in Europa in een veel betere ploeg te volgen...", besluit Coates.

Romero zette in december zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 in Eindhoven. PSV huurt hem in tweede seizoenshelft van Vélez Sarsfield, waarna zijn verbintenis ingaat. Romero gaat met rugnummer 22 spelen.