‘Ik had één geluk: dat ik in mijn tweede week bij Ajax direct mijn vinger brak'

‘Ik had één geluk: dat ik in mijn tweede week bij Ajax direct mijn vinger brak'

03-01-2018 09:26
54

Jeroen Verhoeven heeft zijn hele voetballeven moeten vechten tegen kritiek op zijn forse lichaamsbouw. Toch werd hij een volwaardig en gerespecteerd selectielid bij onder meer FC Utrecht en Ajax - en daar is hij trots op.

Verhoeven verruilde in 2009 FC Volendam voor een driejarig contract bij Ajax. Hij had aanvankelijk moeite om aan te pikken bij het hogere niveau. "Ik had één geluk", vertelt Verhoeven aan Voetbal International. "En dat was dat ik mijn tweede week bij Ajax direct mijn vinger brak. Tamelijk klungelig ook trouwens."

"Tijdens een conditietest sprong ik over zo'n poortje. En boem, daar lag ik, met mijn snufferd in dat gras. Hoe dan ook: de herstelperiode die volgde was voor mij wel de ideale gelegenheid om naar het Ajax-niveau toe te groeien. En natuurlijk ben ik nooit zo goed geworden als Maarten (Stekelenburg, red.) of als Kenneth Vermeer. Op een goede dag kon ik leuk meekomen. Maar deze jongen heeft mooi wel drie seizoenen lang bij de grootste club van Nederland onder contract gestaan."

Verhoeven, die zich voledig bewust is van zijn reputatie, grijnst: "Niet gek toch, voor een pizzakeeper?" Verhoeven zette eind 2017 een punt achter zijn carrière als keeper van ASV De Dijk, omdat zijn lichaam niet meer wilde.