'Ondanks de achterstand op PSV is Ajax voor mij de belangrijkste titelkandidaat'

'Ondanks de achterstand op PSV is Ajax voor mij de belangrijkste titelkandidaat'

03-01-2018 09:53
61

Erik ten Hag stapt bij Ajax in een gespreid bedje. Dat stelt Pierre van Hooijdonk, die denkt dat Ajax in de laatste fase van de eerste seizoenshelft de basis heeft gelegd voor de landstitel. De achterstand op koploper PSV is nu nog vijf punten.

'Ondanks de achterstand op PSV geldt Ajax voor mij als de belangrijkste kandidaat voor de titel', aldus Van Hooijdonk in Voetbal International. 'Dat heeft niet zozeer met de aanstelling van Erik ten Hag als nieuwe trainer te maken. Bij FC Utrecht heeft Ten Hag het goed gedaan, maar dat wil niet zeggen dat hij een toptrainer is. Dat mag hij nu bij Ajax gaan bewijzen. Het instapmoment is in elk geval ideaal. Ajax was al aan de beterende hand, in de competitie is de motor de laatste weken steeds soepeler gaan draaien.'

Van Hooijdonk denkt ook dat PSV achterin niet sterk genoeg is. 'En ik acht de clubleiding in Eindhoven financieel niet in staat daarvoor op korte termijn versterking te halen. Mede daarom zie ik Ajax de achterstand van vijf punten na de winterstop goedmaken', schrijft de oud-spits. 'Ten Hag zal de credits krijgen als hij inderdaad erin slaagt zijn nieuwe club naar de landstitel te loodsen. Maar ik denk dat heel veel trainers daartoe in staat zouden zijn met deze selectie.