Wereldreiziger met verleden bij AZ en Ajax tekent in Almere: Opstap naar meer

Wereldreiziger met verleden bij AZ en Ajax tekent in Almere: "Opstap naar meer"

03-01-2018 17:48
13

James Efmorfidis heeft een contract gesigneerd bij Almere City. De 21-jarige middenvelder is vastgelegd tot de zomer van 2020, meldt City via de officiële kanalen. Efmorfidis kwam de afgelopen jaren uit voor onder meer Ajax en AZ. 

In december 2016 werd het contract van de Nederlandse speler met Griekse roots ontbonden in Alkmaar. Een halfjaar eerder had hij nog voor twee jaar getekend. Efmorfidis speelde ook voor Ajax, Real Madrid, AEK Athene en FC Barcelona. Het afgelopen halfjaar maakte hij minuten voor Jong Almere City.

"Ik ben in de zomer op eigen initiatief naar Ivar van Dinteren (trainer beloftenploeg,red.) toegestapt en ik heb gevraagd of het mogelijk zou zijn om een kans te krijgen bij Jong. Dat ging nog veel beter dan verwacht. Dat is natuurlijk mooi, maar dit moet de opstap zijn naar meer", vertelt de rechtspoot op de website van zijn club

Trainer Jack de Gier is blij met het vastleggen van Efmorfidis. "Met James beschikken we over een talentvolle speler, die technisch sterk is. Het is een jongen met potentie, die in het afgelopen half jaar al heeft laten zien wat hij in zich heeft."