'Real Madrid liet Coutinho lopen: alternatief speelt nu in Braziliaanse Serie C'

'Real Madrid liet Coutinho lopen: alternatief speelt nu in Braziliaanse Serie C'

03-01-2018 23:55
13

Real Madrid had zich in 2008 voor een zacht prijsje kunnen verzekeren van de diensten van Philippe Coutinho, maar liet die mogelijkheid aan zich voorbijgaan. Het Spaanse Marca doet woensdagavond deze opmerkelijke onthulling over de Braziliaan, die binnenkort zomaar eens voor 150 miljoen euro naar aartsrivaal FC Barcelona kan vertrekken.

De Spaanse krant onthult dat Coutinho ruim negen jaar geleden als zestienjarige jeugdspeler van het Braziliaanse Vasco da Gama werd gevolgd door De Koninklijke. De toenmalige beleidsbepalers, Ramón Calderón en Miguel Ángel Portugal, waren echter niet bereid om 2,5 miljoen euro voor Coutinho te betalen. Ze gaven de voorkeur aan Alípio, die werd overgenomen van het Portugese Rio Ave. De inmiddels 25-jarige spits wist echter nooit door te breken in het Estadio Santiago Bernabeu en is na veel omzwervingen bij de Braziliaanse Serie C-club Tombense beland.

Coutinho daarentegen vertrok in de zomer van 2008 voor 3,8 miljoen euro naar Internazionale, waarna hij langzaam maar zeker uitgroeide tot één van de meest begeerde voetballers op de Europese velden. De spelmaker staat nog onder contract bij Liverpool, maar een monstertransfer naar FC Barcelona hangt in de lucht.