Update: FC Groningen komt met bevestiging en staat optie tot koop toe

Update: FC Groningen komt met bevestiging en staat optie tot koop toe

04-01-2018 16:23
12

FC Groningen-directeur Hans Nijland bevestigt de interesse van 1. FC Kaiserslautern in Ruben Jenssen. De club hoopt de deal binnen enkele dagen definitief te kunnen maken.

Groningen nam Jenssen in 2016 van de Duitse club over en anderhalf jaar laten kan hij terugkeren naar de 2. Bundesliga-club. "Ik kan op dit moment niet te veel zeggen, maar ik verwacht binnen enkele dagen wel meer duidelijkheid", zegt Nijland in gesprek met RTV Noord. "De Noorse interesse heeft zich niet doorgezet en op dit moment is Kaiserslautern de enige club die concreet is."

Jenssen is uit de basis gespeeld bij FC Groningen, maar heeft wel een hoog salaris. Daarom wil de club in januari van hem af. Zijn plek in de basis bij Groningen is ingenomen door de jonge Ludovit Reis,die dit seizoen pas zijn Eredivisie-debuut maakte.

Update 16.23: Ruben Jenssen maakt het seizoen af in Duitsland. FC Groningen bevestigt donderdag via de officiële kanalen dat de Noor op huurbasis vertrekt naar 1. FC Kaiserslautern. De hekkensluiter van de 2. Bundesliga heeft een optie tot koop bedongen op de 29-jarige middenvelder, die geen perspectief meer had in Groningen. Anderhalf jaar geleden bewandelde Jenssen nog de omgekeerde weg.