Zeven Eredivisie-spelers getipt voor Premier League-move: 'Liverpool het beste'

Zeven Eredivisie-spelers getipt voor Premier League-move: 'Liverpool het beste'

04-01-2018 19:52
41

Het Engelse FourFourTwo tipt zeven Eredivisie-spelers voor een transfer naar de Premier League: Nicolai Jörgensen, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Yassin Ayoub, Alireza Jahanbakhsh, Fran Sol en Ryan Thomas.

FourFourTwo schrijft dat Jörgensen haast moet maken als hij naar de Premier League wil, omdat hij deze maand 27 wordt en mogelijk op korte termijn gaat pieken. Brighton & Hove Albion, Everton, Southampton en Swansea worden als mogelijke bestemmingen genoemd. De Ligt past volgens het Engelse maandblad het beste bij Liverpool. 'De Ligt is eleganter dan Davinson Sánchez, die afgelopen zomer verkocht is aan Tottenham Hotspur. Liverpool lijkt het beste voor hem, als ze snel genoeg zijn voordat Barcelona toeslaat.'

Het is volgens FourFourTwo verrassend dat Ziyech in 2016 bij Ajax tekende, omdat er ook diverse buitenlande clubs interesse toonden. Ziyech kan komende zomer een stuk duurder worden, als hij met Marokko goed presteert op het WK, stelt FourFourTwo. Bournemouth, Watford en Leicester City worden genoemd als mogelijke clubs voor Ziyech.

Ayoub wordt gelinkt aan Bournemouth, Newcastle en Stoke, de 'Iraanse tovenaar' Jahanbakhsh aan Arsenal en Leicester en Willem ll-topscorer Sol (negen goals) aan Swansea. Thomas doet er het beste aan om te tekenen bij Burnley, Huddersfield Town of Stoke. De revelatie van PEC Zwolle gaf onlangs in Voetbal International  aan eerst een stap naar de Nederlandse top te willen maken, alvorens hij voor het buitenland kiest.