Update: VI: Sneijder onderhandelt met club uit Qatar, Nice hoeft geen geld

Update: VI: Sneijder onderhandelt met club uit Qatar, Nice hoeft geen geld

04-01-2018 23:23
52

Niet Amerika, maar het Midden-Oosten lijkt de nieuwe bestemming van Wesley Sneijder te worden. Het leek er even op dat het de Major League Soccer zou worden voor de recordinternational van het Nederlands elftal, maar volgens Voetbal International gaat Sneijder mogelijk een ander avontuur aan.

Sneijder heeft geen moment kunnen overtuigen bij OGC Nice en zit op een dood spoor in Frankrijk. Vlak na zijn transfer naar de Ligue 1 werd al volop gespeculeerd over de volgende move van Sneijder, waarbij vooral de MLS werd genoemd. VI meldt donderdagavond dat het hoogstwaarschijnlijk het Midden-Oosten wordt voor Sneijder. Een transfer is echter nog geen uitgemaakte zaak, want de onderhandelingen met Nice zijn nog niet afgerond.

Geen enkele van de geïnteresseerde clubs heeft een akkoord bereikt met de Ligue 1-club. Een transfer naar de Verenigde Staten is op dit moment geen optie voor Sneijder, meldt VI. De middenvelder werd afgelopen zomer met veel verwachtingen binnengehaald door Nice, maar zat onder trainer Lucien Favre vaker op de bank dan hem lief is. Ook kampte de spelmaker regelmatig met blessures.

Update 23.21: De club uit het Midden-Oosten blijkt een club uit Qatar te zijn, meldt Voetbal International. Om welke club het gaat, is niet duidelijk. Nice is bereid om Sneijder transfervrij te laten gaan, waardoor er geen transfersom betaald hoeft te worden. Sneijder zelf is nog niet rond met de geïnteresseerde club. Wel staat hij open voor een avontuur in Qatar.