De Telegraaf: Sneijder bereikt mondeling akkoord met nieuwe club uit Qatar

De Telegraaf: Sneijder bereikt mondeling akkoord met nieuwe club uit Qatar

05-01-2018 06:40
55

De nieuwe club van Wesley Sneijder wordt Al-Gharaffa Sports Club. Dat meldt De Telegraaf. De recordinternational van het Nederlands elftal heeft een mondeling akkoord bereikt met de club uit Qatar.

Sneijder stapt dit weekend in het vliegtuig naar het Midden-Oosten, waar zaakwaarnemer Guido Albers zich bij hem zal voegen. Hij zet zondag zijn handtekening onder een contract tot medio 2019, mits de medische keuring geen problemen oplevert. Al-Gharaffa is de nummer zeven van de Qatarese competitie.

De keuze voor Qatar is volgens De Telegraaf weloverwogen. In 2022 wordt in het land het WK gehouden en voor Sneijder ligt in dat kader een rol in het verschiet. De 33-jarige middenvelder kiest echter vooral voor het sportieve aspect: hij wil weer regelmatig aan spelen toekomen. Al-Gharaffa biedt min of meer een garantie op speeltijd.

Sneijder stond pas een half jaar onder contract bij OGC Nice, dat hem in augustus overnam van Galatasaray. Het verblijf in Frankrijk is uitgelopen op een teleurstelling. Sneijder kampte met een aantal blessures en belandde op de bank. Na vijf maanden staat de teller op acht duels en slechts 645 minuten binnen de lijnen. Hij scoorde niet en gaf één assist.