Update: Conte reageert op aanstaande Barkley-deal en houdt wensen voor zich

Update: Conte reageert op aanstaande Barkley-deal en houdt wensen voor zich

05-01-2018 14:24
27

Chelsea lijkt van plan om flink zaken te doen tijdens de winterse transfermarkt. The Blues zijn dichtbij het binnenhalen van Ross Barkley (foto) en zouden zich bovendien willen versterken met Andy Carroll.

Afgelopen zomer was Chelsea al dichtbij het binnenhalen van Barkley, maar die overgang ketste vlak voor het sluiten van de deadline af. Kwaliteitskrant The Times meldt vrijdagochtend dat de middenvelder alsnog over gaat komen van Everton. Barkley zou vrijdag zelfs al zijn medische keuring op Stamford Bridge ondergaan. Daarnaast lijken Everton en Chelsea zo goed als akkoord over een transfer ter waarde van circa 17 miljoen euro voor de 22-voudig Engels international.

Volgens The Daily Mail is Chelsea echter nog niet klaar op de transfermarkt. Manager Antonio Conte is op zoek naar een stand-in voor de tegenvallende miljoenenaankoop Alvaro Morata en is daarbij uitgekomen bij Andy Carroll van stadgenoot West Ham United. Chelsea denkt aan een huurdeal en heeft al contact gezocht met het kamp-Carroll, maar The Hammers willen vooralsnog niet meewerken aan een overstap.

Update 14.07: Alles wijst erop dat Ross Barkley op weg is naar Chelsea. Het Engelse Sky Sports meldt vrijdagmiddag dat de 24-jarige middenvelder van Everton al medisch is gekeurd door de regerend landskampioen. Verwacht wordt dat Barkley, die een slordige zeventien miljoen euro moet kosten, later op de vrijdag wordt gepresenteerd.

Update 14.24: Chelsea-manager Antonio Conte noemt Ross Barkley een jonge Engelse speler met veel potentie. Op de persconferentie voegde hij er wel aan toe dat niet hij, maar de club zal communiceren over een eventuele transfer. Conte wil transfers niet publiekelijk bespreken en zegt intern zijn wensen te hebben uitgesproken.