'Liverpool ziet belangrijke pion gratis vertrekken: 95.000 per week bij Juventus'

'Liverpool ziet belangrijke pion gratis vertrekken: 95.000 per week bij Juventus'

05-01-2018 10:35
22

Emre Can verruilt Liverpool aan het einde van het seizoen voor Juventus, melden de Britse én Italiaanse tak van Sky Sports vrijdagochtend. De 23-jarige Duitse middenvelder beschikt over een aflopend contract en maakt over een half jaar transfervrij de overstap van Turijn.

Het medium meldt bovendien dat Liverpool nog een poging gaat wagen om Can alsnog op Anfield te houden. Hoe kansrijk die onderneming is, is echter nog maar de vraag. The Guardian berichtte donderdag al dat Juventus constructieve gesprekken heeft gevoerd met de vertegenwoordigers van Can. De Duitser kan bij De Oude Dame een contract tot de zomer van 2023 tekenen en een weeksalaris van 95 duizend euro opstrijken.

Can kwam voorafgaand aan het seizoen 2014/2015 over van Bayer Leverkusen en ontwikkelde zich langzaam maar zeker tot een belangrijke kracht bij Liverpool. Wanneer de twintigvoudig Duits international daadwerkelijk vertrekt uit Liverpool, heeft de club van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk al een vervanger klaarstaan: Naby Keita komt komende zomer over van RB Leipzig.