'Mijn salaris is wat een grote jongen bij een grote Nederlandse club verdient'

'Mijn salaris is wat een grote jongen bij een grote Nederlandse club verdient'

Gepubliceerd: vrijdag 5 januari 2018 om 13:23vr 05-01-2018 om 13:23

Gino van Kessel was ooit een groot talent bij Ajax, maar op 24-jarige leeftijd speelt de aanvaller bij League One-club Oxford United. De laatste jaren stond Van Kessel onder contract in Slowakije, Frankrijk, Tsjechië en Polen.

"Het zijn misschien niet de mooiste landen, maar zo kan ik wel voor mijn familie zorgen", vertelt Van Kessel aan VICE Sports. "Ik krijg vaker de vraag wat ik daar toch moet. Maar ik verdien er goed, heb bij AS Trencin succes gehad en Europees voetbal gespeeld. De Eredivisie is ook nooit een optie geweest. In het Oostblok is het immers stukken beter verdienen. Het salaris is te vergelijken met wat een grote jongen bij een grote Nederlandse club krijgt."

Dit seizoen speelt Van Kessel bij Oxford United, dat hem huurt van Slavia Praag. "Ik heb mijn draai gevonden en zou hier wel willen blijven. Ik heb nog een contract tot 2019 bij Slavia Praag, maar ik hoop dat ik na dit seizoen verkocht word. Ik heb niet het idee dat ik nog een eerlijke kans krijg in Tsjechië. Ik heb geen grote dromen. Het is niet zo dat ik over een paar jaar bij een bepaalde club wil spelen. Het gaat erom dat ik gelukkig ben, en blij ben met mijn salaris. Dat is nu zo."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws