Club América kijkt verder dan De Jong en legt 24-voudig Frans international vast

Club América kijkt verder dan De Jong en legt 24-voudig Frans international vast

05-01-2018 17:16
89

Het Mexicaanse Club América heeft vrijdagmiddag Nederlandse tijd een grote transfer afgerond. De club, die ook nadrukkelijk wordt gelinkt aan PSV-spits Luuk de Jong, heeft 24-voudig Frans international Jérémy Ménez aan de selectie toegevoegd.

Hoeveel de club kwijt is voor Ménez, is niet bekend. De dertigjarige aanvaller komt over van het Turkse Antalyaspor, waar hij pas sinds een half jaar actief was. Ménez vertrok in de zomer van 2008 als groot talent naar AS Roma, maar wist zijn belofte nooit helemaal in te lossen. Verder kwam hij met wisselend succes uit voor Paris Saint-Germain, AC Milan en Bordeaux.

Of het binnenhalen van Ménez nog invloed heeft op de interesse voor De Jong, is vooralsnog onduidelijk. Eerder op de dag berichtte het Eindhovens Dagblad dat PSV alleen bereid is om over een transfer van de aanvalsleider te praten, wanneer het een bod van minstens zeven miljoen euro vanuit Mexico ontvangt. América heeft met Ménez en aanvoerder Oribe Peralta al twee grote namen die in de spitspositie uit de voeten kunnen.