Vierde Ajax-contractnieuws op vrijdag: middenvelder verlengt tot 2020

Vierde Ajax-contractnieuws op vrijdag: middenvelder verlengt tot 2020

05-01-2018 20:35
63

Het regent contractnieuws bij Ajax. Enkele uren na het vastleggen van Nicolas Tagliafico maken de Amsterdammers ook bekend dat er overeenstemming bereikt is met Dani de Wit over een nieuwe verbintenis. De middenvelder ligt nu tot de zomer van 2020 vast in Amsterdam.

De oude verbintenis van De Wit liep tot 1 juli 2018. Daar komen nu twee jaren bij. De Wit maakt sinds 2006 deel uit van de de jeugdopleiding van Ajax en behoort dit seizoen tot de selectie van Jong Ajax, waar Michael Reiziger hoofdtrainer is. De Wit maakte op 3 februari 2017 zijn debuut in het betaalde voetbal in de Jupiler League-wedstrijd tussen Jong Ajax en RKC Waalwijk (4-1).

Tot nu toe speelde De Wit 21 officiële wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij vier doelpunten maakte. De Wit wordt bij Ajax gezien als een type Davy Klaassen, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Everton.

Eerder op de dag maakte Ajax bekend dat Alfred Schreuder is vastgelegd als assistent-trainer van Erik ten Hag, die sinds 1 januari de nieuwe hoofdtrainer is van de Amsterdammers. In de middag verlengde de club het contract van Donny van de Beek en even na 18.00 uur maakte Ajax het transfernieuws rond Tagliafico bekend, de 25-jarige Argentijn die voor 4,5 jaar getekend heeft.