Contractverlenging voor De Jong aanstaande: Het gaat niet meer om gekke dingen

Contractverlenging voor De Jong aanstaande: "Het gaat niet meer om gekke dingen"

05-01-2018 22:28
19

De Graafschap en Henk de Jong willen met elkaar door. Na het weekend wordt er een akkoord verwacht tussen de Jupiler League-club en de trainer.

De Jong, wiens contract afloopt, ziet een nieuw contract wel zitten. "Ik ben hartstikke positief, maar het is nog niet helemaal klaar. Het gaat niet meer om gekke dingen", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Technisch directeur Peter Hofstede is ook optimistisch gestemd. "We hopen en denken het snel af te ronden. Het ziet er goed uit. Henk is de perfecte trainer voor De Graafschap. Een uitstekend uithangbord en iemand die past bij de normen en waarden die deze club wil uitstralen."

De Jong volgde in 2017 Jan Vreman op, die opzij werd gezet vanwege slechte sportieve resultaten. De Jong begon moeizaam aan zijn periode in Doetinchem, maar pakte daarna de draad op. Momenteel staat De Graafschap zesde in de Jupiler League. "Het was heel goed, maar ik wist ook dat het weer minder zou gaan", zegt De Jong. : Daarom heb ik na Telstar ook gezegd dat we er wat bij moeten hebben."