'Barcelona heeft beet en maakt van Coutinho op een na duurste voetballer ooit'

'Barcelona heeft beet en maakt van Coutinho op een na duurste voetballer ooit'

06-01-2018 17:54
63

Volgens vrijwel alle Engelse media is de transfer van Philippe Coutinho naar FC Barcelona in kannen en kruiken. Liverpool heeft een bod van 160 miljoen euro op de Braziliaan geaccepteerd.

Het is gelijk de grootste inkomende transfer van Barcelona in de clubgeschiedenis. Afgelopen zomer legde de club 105 miljoen euro exclusief bonussen neer voor Ousmane Dembélé, maar dat is alsnog veel minder dan het bedrag dat Barcelona voor Coutinho gaat betalen. De Braziliaan reist zaterdagavond af naar Catalonië om de deal definitief rond te maken. Verwacht wordt dat de transfer zaterdag officieel gemaakt kan worden, anders zondag.

Coutinho wordt de op een na duurste voetballer aller tijden. Momenteel is dat Neymar, die Barcelona afgelopen zomer verliet voor Paris Saint-Germain. Met die transfer was een bedrag van 222 miljoen euro gemoeid, wat de transfermarkt volledig op zijn kop heeft gezet. 

De afgelopen weken werd er flink onderhandeld tussen Liverpool en Barcelona, maar nu hebben beide clubs een akkoord bereikt. De transfer hing al in de lucht, naar verluidt bleek alleen de prijs het struikelblok.