Ajax mogelijk aansprakelijk gesteld voor Nouri-drama: onderzoek naar hulpverlening

Ajax mogelijk aansprakelijk gesteld voor Nouri-drama: onderzoek naar hulpverlening

06-01-2018 19:33
135

Mocht de clubarts van Ajax op 8 juli 2017 fouten hebben gemaakt bij de hulpverlening aan Abdelhak Nouri, dan kan de Amsterdamse profclub daar verantwoordelijk voor worden gesteld. Letselschadeadvocaat Martin de Witte van SAP Advocaten vertelt dat zaterdag aan het Algemeen Dagblad. 

In juli zakte Nouri (20) tijdens een oefenduel op het veld in elkaar na hartritmestoornissen. Hij raakte daarna in coma. Kort na het vreselijke incident kwam er kritiek vanuit de medische wereld. Op basis van beelden werd geconcludeerd dat de clubarts van Ajax te lang had gewacht met het reanimeren van Nouri. Mogelijk liep het talent daardoor ernstige, blijvende hersenschade op. 

Uit onderzoek van een onafhankelijke medisch adviseur is onlangs geconcludeerd dat de behandeling van Nouri niet optimaal was. "Als bij een jonge man met een hartritmestoornis op een juiste wijze en tijdig wordt gereanimeerd en als het hart daarna weer op gang komt, is de kans dat een hersenbeschadiging optreedt gering", aldus De Witte

Ajax zal mogelijk moeten bewijzen dat het aan de zogenaamde 'zorgplicht' richting een van zijn voetballers heeft voldaan. "De vraag zal met name zijn of de reanimatie adequaat is geweest. Mij valt op dat Ajax niks concreets zegt over de behandeling in de eerste tien minuten", vervolgt De Witte. "Dat komt waarschijnlijk omdat ze bang zijn voor een claim."

'Op verzoek van de familie Nouri doen letselschadeadvocaten van het Amsterdamse kantoor Beer Advocaten onderzoek naar de hulpverlening. Binnenkort komen ze met een conclusie', meldt het AD. 

Lees ook: NRC onthult: Ajax en KNVB wisten van hartafwijking Nouri